ShareThis

onsdag 16. november 2011

United states of Tara

Det ble ikke noe skapende arbeid på meg i kveld. Jeg trengte å slappe av litt istedet. Jeg har bestemt meg for å bruke kvelden på strikketøyet og se på united states of tara, en fantastisk fin serie som alle burde se. Den treffer en nerve som jeg føler ikke andre tv serier før har klart når det kommer til innsikt i et menneskes psyke.

Introen snakker egentlig for seg:
http://www.youtube.com/watch?v=1zlBBkKyM_g

Enjoy :)


NÅ da!


 I dag startet dagen lett, greit å stå opp, frost ute og varmt inne. Har fyr i ovnen, har trent min pilates og tenker at NÅ skal jeg gjøre noe kreativt. Det eneste som legger en demper på det hele er følelsen av husarbeid som burde gjøres, og følelsen av å skulle på jobb om tre timer. Hvilket gir meg to timer aktivt, fordi jeg må spise igjen før jobb og ta på arbeidstøy, deo og sminke. Håret driter jeg i, jeg er litt lei. Jeg er lei av tidsklemma, det er det jeg er. Burde jeg bare lese er et annet spørsmål jeg stiller meg…..
 Men mens jeg sitter å vurderer og skriver om at jeg vurderer det så går jo tida videre da. Hopeless case!

tirsdag 15. november 2011

en lenke........

Sølve Sundsbø

Har nettopp sett nasjonalgalleriet på nett tv og ble svært fascinert over denne mannen. Jeg synes han tar foto til nye høyder. Det var også mye spennende han sa som jeg gav meg noe å tygge på inn i oppgaven min. Blandt annet om hvordan vi mennesker vil ha ting i bevegelse. Vi finner oss mer underholdt av en kort filmsnutt enn av et fotografi.
 Er det noen sannhet i dette tro? Isåfall er det skremmende hvor mye akselerasjon vi hele tiden må ha for å finne noe interessant.
Legger ved noen av bildene hans, noen av dem er kraftig retusjerte med til og med gammeldagse metoder. Han sier selv at retusjering alltid har vært en del av fotoet, og sammenligner med hvordan man la på farge på gamle fotoer før ved hjelp av en slags airbrush. Denne retusjeringen er noe han eksperimenterer med, og han higer hele tiden etter å prøve ut noe nytt, en ny ide. Han liker å leke med skillet mellom fantasi og virkelighet igjennom sine bilder.






Avgrensninger Avgrensninger Avgrensninger!!!

man kan kalle en masteroppgave for så mangt. Men det som viser seg helt tydelig er ihvertfall at 80 % består av avgrensinger. Så her er det nye så langt:

Jeg har avgrenset min oppgave til å omhandle den raske tiden. Hurtigheten er vår drivkraft i hverdagen og blir stadig mer påfallende.
 I dagens samfunn er hurtighet makt sier Virilio, han påpeker dette med setningen; om tid er penger er hurtighet makt. Dette er en teori rundt hvordan vi i informasjonssamfunnet verdsetter hurtigheten, vi strekker oss etter den. Biler skal stadig gå raskere, vi forflytter oss raskere rundt i verden, vi kan faktisk også gjennom flyreiser forflytte oss i tiden.
I min omtale om dette vil jeg spesielt bruke Virilio sine teorier og Hylland Eriksen sin bok ”øyeblikkets tyranni.”

Også i samtidskunsten kommer hurtigheten til syne i de ofte spontane og ekspressive maleriene man kan se rundt om i galleriene. Dette vil jeg ta med meg inn i det skapende arbeidet.


Før jeg bestemte meg helt og fullt for å holde fokuset på hurtigheten i det skapende ønsket jeg å skrive ned definisjoner for begrepet sett ifra mitt ståsted, erfaring og tanker om bruken av det i kunsten. 
  • Spontant
  • Leken
  • Uryddig
  • Intuitiv
  • Ekspressiv
  • Fri
  • Voldsom
  • spenning
Det var alt for i dag, mer kommer forhåpentligvis i kveld. kanskje til og med noen utprøvinger...