ShareThis

tirsdag 21. august 2012

Studier av moodboard # 2

I dag har jeg arbeidet videre med oppgaven. det jeg aller først gjorde var å lage enda et moodboard.
Som du kan se her: https://pinterest.com/irisgull/moodboard-2/

Jeg har brukt ett bilde som utgangspunkt for alle malerier i dag. Dette er et fashion fotografi som passet perfekt til manipulasjon.
BILDE 1



For det første bildet lot jeg meg inspirere av et bilde malt av Caroline Westerhout. Jeg valgte å begrense meg til ett bilde av gangen for å lettere kunne jobbe fokusert med teknikker og uttrykk. Planen er å integrere studiene sammen til ett representativt bilde for hvert moodboard.
 Jeg har også valgt meg uten en farge palett som jeg forsøkte å følge i det skapende arbeidet.

Som man kan se ble fokuset på sirklene i bildet til Westerhout.

BILDE 2
For bilde nummer to valgte jeg ut bildet etter Conrad Roset. Jeg har flere bilder av ham i moodboard på pinterest https://pinterest.com/irisgull/mood-board/ 
 jeg lar meg fascinere av hans fantastiske tegniner med akvarell. Jeg er tilhenger av stilen og synes selv mitt eget uttrykk ligger i samme gate. Det som fascineres mest med hans arbeider er streken hans, den synes lett og ledig og minner med om blindkonturtegninger. Modifiserte kan man vel da si. Hans letthet med bruk av farge er også noe jeg er tilhenger av og som jeg streber etter å selv imitere.

Her er den samme farge paletten som i bilde 1 benyttet.

Jeg ble veldig fornøyd med lettheten i dette bildet. Jeg liker denne stilen, men må helt klart jobbe med den frie lette streken. Siden jeg så disse bildene kun som øvelser og studier har jeg ikke brukt tid på fritegning og har tegnet etter ved å legge over. Jeg vet at mange vil se det som en slags juksing, selv synes jeg alt må være lov så lenge man gjør noe til sitt eget.

BILDE 3 & 4

For bilde 3 og 4 valgte jeg et av mine absolutte favorittbilder av Agnes Cecilie. Hun er en av mine absolutte favoritt kunstnere om dagen. Jeg liker måten hun jobber på og det endelige uttrykket. Bildene hennes er fargesterke og med sterke kontraster, det har alt jeg vil et maleri skal ha.




Ved imitasjonen av dette bildet laget jeg to utgaver etter to forskjellige farge paletter for å utforske litt av stilen og malemåten. Og ikke minst for å prøve ut fargekombinasjoner utenfor det allerede malte bildet. 
Det første bildet ligner mye på originalen med sine farger.


Utfordringen i dette bildet var å klare å avvike fra originalen med fargene. som man kan se ble de grønne områdene straks mer gule. Jeg hadde store problemer med å få til den riktige grønnfargen. Derfor bestemte jeg meg for å lage ett utkast til i en annen farge med en annen fargepalett.



Dette bildet er det jeg likte aller mest av bildene for dagen. Fargene var annerledes og det ble en større utfordring. dette medførte at jeg slappet mer av og lekte meg mer. Noe som kan være årsaken til det er jo også det f







Søndagstur


Søndagen ble brukt til å gå en fjelltur for å få nok et stempel i kjentmannsmerke boka mi. Et fantastisk flott konsept som lar deg bli kjent med turmulighetene for byen.
 Denne gangen gikk turen til Krona som er 600 m.o.h.
Selve turen tok ca bare en time og det var ikke så mye bratte heng.

  
utrolig flott!




Det er helt fantastisk og utrolig hvor flott natur Norge har å by på. Jeg gleder meg til flere turer i høstens nydelige farger.